Namnet givet när Maiden släpper stout

En stout och en IPA är de nya ölen från Iron Maiden. Foto: Robinsons.

Iron Maiden tar ut svängarna lite mer när de släpper två nya öl i samarbete med Robinsons. Namnet på deras nya stout kan nog de flesta av bandets fans räkna ut på förhand.

Iron Maiden och bryggeriet Robinsons har samarbetat sedan 2013, när ölet Trooper släpptes. Därefter har det skapats ytterligare fem öl i samarbetet och nu är det dags för två till.

Den här gången tar man ut svängarna lite mer än tidigare. Trooper IPA ska vara en öl som ska ha amerikansk inspiration trots att alkoholen stannar på 4,3 procent. Detta efter att Bruce Dickinson, den mest ölintresserade i bandet, var talare på Craft Beer Conference i Denver i fjol och då provade en hel del god amerikansk IPA.

Dessutom släpps det en stout där namnet på det ölet var ganska givet. Fear Of The Dark från 1992 är en av bandets mest hyllade låtar och givetvis var det också ett passande namn för en engelsk stout på 4,5 procent.

– Jag har provat så många olika ölstilar under mina resor runt om i världen med Iron Maiden och det går inte att blunda för hur stort det blivit med IPA, och hur bra de ölen kan vara, säger Bruce Dickinson i ett pressmeddelande.

De två nya ölen tillhör hans favoritöl i serien.

– Jag är ett stort fan av både IPA och stout och det var de stilar som fattades i vår ölserie. Jag har tappat räkningen på hur många människor som genom åren bett oss att göra en stout med namnet Fear Of The Dark, säger Dickinson.