Per får chansen att vara på Cantillon – igen!

Många drömmer om att få vara med och brygga öl en gång på Cantillon. Nu åker Per Karlsson och gör det för andra gången. Dessutom är hans bryggerisatsning Wild & Sour i gång.

Beernews berättade i höstas om Per Karlsson och hans äventyr på Cantillon i Bryssel. Han fick då chansen att komma dit en vecka för att vara med om hela processen från bryggning till buteljering. Bland annat var han med och blendade en ny version av deras gueuze.
Nu är det dags igen. I dag gör Karlsson den första av fem dagar på bryggeriet.
– Jag måste ju ha gjort något rätt eftersom jag fick komma tillbaka, säger han.
Utöver bryggning och blendning ska han även vara med och lära sig hur man hanterar faten efter att de har tömts. En nyttig erfarenhet när han nu själv är på gång med Wild & Sour
– Alla tillstånd är klara och jag har en del öl på gång. Dessutom har jag beställt tio stycken ekfat och garaget där jag ska brygga är i princip klart, säger han.
En suröl med oxiderad humle kommer att vara bland de första ölen som kommer ut på marknaden, men det är också flera andra projekt på gång.

Karlsson har också planer för sin premiär.

– Jag har pratat lite med Cattis och Masse på Haket, men vi har inte bestämt något datum ännu. Jag hoppas på att premiären blir någon gång sent i vår eller tidigt i sommar, säger han.
Men först väntar alltså en vecka till hos hyllade Cantillon i Bryssel. En vecka som kommer att ge riktigt värdefulla erfarenheter.
– jag hade riktigt kul tillsammans med alla som jobbar där, så det är klart att jag ser fram emot det här. Jag lär mig en hel del varje dag på det här, säger Karlsson.