Lyckad invigning hos Stockholm Brewing

Bildspel

Bild 1 av 10

På eftermiddagens provning serverades flera av de egna surölen som gjorts i liten skala.

 

Tre gånger så många besökare än planerat. Stockholm Brewings invigningsfest i helgen blev en riktig succé.

De har varit i gång ett tag, men i lördags var det dags för den officiella invigningsfesten hos Stockholm Brewing. Under hösten gick flyttlasset från Söder till Frihamnen, där man nu brygger för fullt och även har restaurangen Farm.

– Allt har gått bra. Alla tankar och allt är igång. Det blev lite förseningar med vissa installationer men med tanke på storleken av flytt så är några veckor rätt så ok!

Restaurangen och baren är en viktig förlängning av bryggeriet, och det var en av de viktiga grejerna med att flytta, säger Niklas Jakobsson.

Lördagens event visade sig tidigt vara populärt. En hel del branschfolk passade på att mingla och träffa kollegor, men där fanns också en hel del andra människor på plats.

– Vi är grymt nöjda med festen. Vi har inte exakt koll på hur många som var där men vi hade tänkt oss 150 personer och nu blev det cirka 450. Under hela dagen och kvällen serverade vi cirka 2000 öl, säger Jakobsson.

Under eftermiddagen anordnades och rundvisningar i bryggeriet, och Michel Ahlin Wigardt höll i en spännande provning där deltagarna fick prova en hel del olika suröl som gjorts i liten skala på bryggeriet.

Satsningen på det nya bryggeriet och restaurangen bygger en hel del på hållbarhet och miljötänk. Med en restaurang lyckas man redan också locka nya gäster, som åker till Frihamnen för matens skull.

– Restaurangen och baren är en viktig förlängning av bryggeriet, och det var en av de viktiga grejerna med att flytta. Att nu kunna ha det här unika samarbetet där vi återvinner allt från bryggeriet och restaurangen, i egna odlingar och med egna djur som vi sen kan servera i restaurangen känns otroligt fint.

Här ovan ser du bilder från invigningen.