Other Half tar över där öljätten lade ned

Other Half satsar nu även I Philadelphia. Foto: Other Half.

Other Half gör en satsning även i Philadelphia. Nu är det klart att man tar över efter AB InBev-ägda Goose Island.

 

Other Half har under de senaste åren växt snabbt. Utöver anläggningen i Brooklyn, New York, har man även ett ställe i Waskingont och dessutom äger man en stor gård där det ska serveras öl vid Finger Lakes.

Nu är det klart man även satsar i Philadelphia. Där tar man över efter att AB InBev-ägda Goose Island byggt en ny anläggning men sedan lämnat den efter bara några år.

– Vi kunde inte låta det passera när möjligheten dök upp. Allting känns i grunden rätt och under de kommande månaderna ska vi fräscha upp både inomhus och utomhus, säger Andrew Burman som är en av delägarna till bryggeriet, till Philly Voice.

Other Half har ansökt om alkoholtillstånd för lokalen men det finns ännu inga uppgifter om när man kan tänkas öppna.

När Goose Island hade lokalen fanns det 28 kranar för öl, men det är oklart om Other Half väljer samma antal. Goose Island stängde ned sin verksamhet i Philsdelphia i december i fjol, och en direkt anledning till det var pandemin.

Nu får i stället Other Half försöka med att lyckas bättre, och med färre restriktioner i USA är chansen kanske större för det hyllade New York-bryggeriet.

Det är än så länge inte klart om Other Half även kommer att brygga öl i Philadephia, men det lär vi garanterat få veta framöver.