Other Half sprider sina öl över USA

Allt fler ölintresserade ska kunna köpa Other Halfs öl i framtiden. Foto: Peter Lindh.

Köp vid bryggeriet har varit Other Halfs affärsidé sedan starten. Men nu tänker man om och ölen ska i framtiden finnas i hela 26 olika delstater.

Other Half är New York-bryggeriet som hyllats ända sedan premiären, mest för sina humlebomber men även för andra öl. Bryggeriet har också lyckats med att bli så populära att den öl som bryggts länge sålde slut vid bryggeriet i Brooklyn, och senare också vid deras andra anläggningar.

Men nu kan många amerikanska ölälskare jubla. Other Half lägger nämligen om sin strategi och startar distribution i hela 26 olika delstater.

Bryggeriet ser förstås fram emot att nå ut på detta sätt, men säger också att en av anledningarna till förändringen är att man vill vara rädd om sin personal.

– När allt detta startade var vår högsta prioritet att hålla våra anställda och kunder säkra. Vi vill att människor ska få tag på våra öl på det sätt som är bäst för dom, säger Jay Reichenbach.

Många av kunderna har rest långt från andra delstater för att köpa ölen, men det har inte varit möjligt på samma sätt i coronatider. Bland staterna som ska få öl från Other Half finns bland annat Kalifornien, Florida, Illinois och Texas.