Omnipollosupportern Bruno får eget öl

Bruno Policarpo Crocco är en stor supporter av Omnipollos öl. Så stor att han nu får ett eget öl uppkallat efter sig.

Brasilianaren har länge tyckt om Omnipollos öl och har lyckats samla på sig en imponerande samling. När han postade bilder på sina öl i ett ölforum fick även Omnipollo koll på hans samlande och det vill man uppmärksamma.

– Det är klart att man blir glad när någon anstränger sig på det här sättet. Det är inte bara 100 öl, det är öl från olika kontinenter och öl som är släppta vid olika tidpunkter. Han har verkligen fått anstränga sig, säger Henok Fentie på Omnipollo.

Efter att ha sett bilderna har han haft kontakt med den brasilianske ölsamlaren via sociala media och nu vill Omnipollo hedra honom. Ett av de kommande ölen ska därför få namnet Omnipollo Bruno.

– Vi ska kolla med honom vilken ölstil han gillar allra mest, det vore kul om det blir ett sådant öl. V har lite öl på gång och ett av dom ska få hans namn, säger Fentie.

Brasilien är en intressant marknad för många bryggerier och Omnipollo säljer sin öl där. För några år sedan höjdes skatten på importerad öl rejält och många bryggerier slutade att sälja öl där då, men nu har skattenivåerna blivit mer normala igen. Omnipollo har dessutom bryggt ölet Polimango på plats i Brasilien under några år.

– Det har varit en fördel för oss och Brasilien är en spännande marknad. Jag var där i en och en halv månad innan de höjde skatterna, det var vårt sätt att bryta oss in på marknader i Sydamerika. Vi får se hur det blir där framöver, säger Fentie.