Snart premiär för ny bryggpub i Helsingborg

Det har gått riktigt bra för Benchwarmers med bra omdömen och premiärlansering på Systembolaget. Nu blir det dessutom en bryggeripub under sommaren.

De båda kompisarna Magnus Svensson och Anders Nilsson bestämde sig 2016 för att starta ett bryggeri för att visa att de kan brygga lika bra öl som många andra i landet. Det har de lyckats bra med så här långt och nu tar man nästa steg i utvecklingen. I sommar blir det nämligen en pubsatsning vid bryggeriet.
– Vi vill att folk ska kunna sitta i solen och ta en öl hos oss. Vi hoppas att folk som finns i närheten ska vilja komma hit, säger Magnus Svensson.
Premiär för bryggeripuben blir 21 juli, och tillstånden gör att de även får servera stora glas med öl. Det handlar alltså inte om något provsmakningstillstånd.
– Vi räknar med att ha sex öl på fat, fyra egna och två gästkranar. Det är redan klart att Brekeriet blir gäster vid premiären och helgen efter kommer Brewdog, säger Svensson.
Planen är att ha öppet varje lördag från 21 juli och 15 september. Men det blir också utökade öppettider i samband med Brewskival i slutet av augusti. Nu ska det fixas med tält och tas kontakt med företag som har foodtrucks. Tillståndet för serveringen gäller bara utomhus.
– Vi räknar med att ha mellan 50 och 60 sittplatser och vi kommer att ha ett tält som kan skydda både mot regn och för mycket sol, säger Svensson.