Lind tog steget från whisky till humligt

Fredrik Lind drver bryggeriet Sledgehammer. Foto: Ronny Karlsson.

Han är whiskykillen som blev humlenörd. Nu brygger Fredrik Lind sitt eget öl i Eslöv och sätter kvaliteten i fokus.

 

Lind driver fortfarande bryggeriet Sledgehammer på hobbynivå, men har sin egen utrustning.

– Jag hyr in mig hos Diarmuid och Linda Reidy på Uncharted i Eslöv. De brygger 2000 liter och jag ett mindre bryggverk på 200 liter, säger han.

Annars var det whisky som var mest intressant för honom till en början.

– Jag kommer från whiskyträsket och jobbade på en del sådana festivaler, säger han.

Sedan träffade han Jeffrey Brown på South Plains. Där fick han en hel del tips om bryggning och är i dag tacksam för det stödet. Nu har han också hittat öl som passar honom.

– Jag tyckte inte om de öl som fanns förr i tiden, men nu är det mycket bättre. Jag är en humleidiot och allt jag brygger ska ha mycket smak, säger han.

Premiären skedde på sensommaren i fjol och sedan dess har han försökt att brygga så mycket det går.

– Det här är väldigt litet än så länge, jag ville inte gå in i detta med några lån. Jag brygger när jag kan men jobbar 100 procent med ett annat jobb så det blir mest på helgerna som jag har tid, säger Lind.

Han har varit med på Hoppapalooza två gånger och han gillar upplägget med festivaler.

– Det är ett bra sätt för mig få ut namnet Sledgehammer och jag får visa att jag vill brygga högkvalitativa produkter. Sedan är det ett önsketänkande att en dag få leva på att brygga öl, men jag vill att det ska växa, säger han.

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Lind tog steget från whisky till humligt

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer