Offensiv satsning av Adam i Trollhättan

Per Säresand Sikström, Hans Aderum och Adam Strömberg satsar stort i Trollhättan. Foto: Privat.

Det började i liten skala hemma hos brorsan. Men nu gör Adam Strömberg en offensiv satsning med sitt bryggeri i Trollhättan.

Det är under namnet Strömmarns Nanobryggeri som Strömberg bryggt öl under en tid. Men kanske får han ta bort andranamnet på bryggeriet i fortsättningen. Nu jobbas det nämligen för fullt med att fixa ett bryggeri med ett bryggverk på 2000 liter.

– Vi kommer att behöva anställa, säger han.

Första gången hade bryggde öl var under ett besök hos sin bror i Göteborg. Då tyckte han att det var krångligt och blev minst lika intresserad av bryggverket som ölet. Det slutade med att han byggde sitt eget bryggverk och började att brygga hemma.

Under den första tiden som kommersiell bryggare har det varit lokalt fokus och produktion på ett bryggverk på 120 liter. Nu är det helt andra volymer på gång.

– Det har gått väldigt fort, men det känns som att det finns en marknad här. Det är lite galet men på ett roligt sätt, säger han.

Bryggeriet kommer att ligga i en tegelbyggnad vid den gamla kraftstationen i Trollhättan och med i företaget finns också Per Säresand Sikström och Hans Aderum.

Bryggverket kompletteras med en tankkapacitet på 8000 liter, så om intresset finns kan det bryggas en hel del öl när den nya anläggningen står klar.

– Jag vill brygga allt möjligt. Jag har inte bryggt suröl ännu, men gillar det så det får bli nästa steg, säger Strömberg.

Planen när den rejäla expansionen är klar är förstås att också sälja ölen på Systembolaget. Allt är klart med Systembolaget, men jag har inte haft öl så det har räckt hittills, säger Strömberg.

Jobbet med det nya bryggeriet är i full gång, och för Adam Strömberg blir det en spännande dag när den första bryggningen ska göras.

– Vi kände att vi ville hoppa upp några steg och då var det här ett bra steg att ta, säger han.