Ölvariant av fika blev populärt event

Bildspel

Bild 1 av 3

Mats Wessberg högg gärna in på bullarna. Marcus Axberg var något mer avvaktande.


 

Fika är verkligen populärt i Sverige. Det märktes även när Spike körde sin ölinspirerade fikadag på bryggeriet.

Måndagseftermiddagen var dedikerad för fika hos Spike. Göteborgsbryggeriet samarbetade med kafferostaren Per Nordby och surdegsbageriet Lilla Sur.

– Vi pratade om att göra något med kaffe med Per Nordby och sedan ville vi gärna brygga öl på surdeg. Efter ett tag kände vi att de båda sakerna passade bra ihop, säger Mats Wessberg på Spike.

Slutresultatet av samarbetet blev ett lageröl med surdeg, en imperial stout med kaffe, en saison, bullar surdegsbröd och kaffe i en härlig blandning.

– Det kändes som en bra grej att göra under Beer Week, sade Wessberg.

Precis som vid tidigare events hos Spike var det många som var nyfikna och som gillade kombinationen av öl och fika.

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Ölvariant av fika blev populärt event

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer