Öljättens små bolag får kalla sig craft beer

Ab InBevs mindre bolag har nu laglig rätt att kalla sig craft beer. Foto: Ab InBev.

AB InBevs dotterbolag har rätt att kalla sig ”craft brewery”. Det har en domstol i Miami slagit fast.

 

Beernews berättade i fjol om hur två privatpersoner stämde AB InBev och deras dotterbolag Veza Sur. De båda hade reagerat på termen “Miami-born craft brewery with Latin American roots”, och ansåg sig lurade.

Men nu har en domstol tittade närmare på ärendet och där får öljätten rätt. De båda privatpersonerna hade visserligen i ett fem sidor långt dokument påvisat hur det lurats att tro att Veza Sur var craft beer och att de därför hade rätt till ersättning.

Men domaren gick ganska tydligt på AB InBevs linje. Kopplingen till Miami finns där och en del av bryggeriets öl bryggs fortfarande på plats i Miami.

Öljätten behöver alltså inte ändra någonting när det gäller satsningen på Veza Sur. Det var 2017 som man startade bryggeriet och puben i området Wynwood i Miami, där även till exempel J.Wakefield har sin anläggning. Ett av målen har hela tiden varit att nå de många människor med latinamerikanska rötter som bor i staden.

– Anheuser-Busch är mycket stolta över våra carft beer-partners, deras öl och det sätt som de stöttar lokala communities, sade en talesperson från företaget efter domen.

De båda privatpersonernas advokat ville inte ge några kommentarer efter att domen fallit.