Öljätten fixar gratis öl på extradagen

Gratis öl lockas det med 29 februari. Foto: Pixabay.

29 februari inträffar bara var fjärde år. Då passar MillerCoors på att ge bort 24 öl till de som vill ha.

Extradagen 29 februari innebär en hel del satsningar på marknadsföring. Det är inte så ovanligt att personer som är födda just den dagen får erbjudanden om till exempel gratis mat på en restaurang just den dagen.

Men MillerCoors tar det längre än så. Eftersom det här är första gången sedan 1992 som 29 februari infaller på en lördag, så slår man på stora trumman och ger bort öl.

Det handlar om ett 24-pack med Miller Lite och det som krävs är att man scannar en speciell kod som postas på MillerCoors Twitter och Instagram. Scanningen tar dig till en sida där du kan registrera dig och få ett kvitto på 24-packet som ska ha köpts in just den dagen. Via Paypal får sedan kunderna tillbaka de pengar de lagt på ölen.

Det verkar inte finnas några begränsningar på vilka som får delta, så det hela kan bli en ganska dyr affär för MillerCoors. Å andra sidan är detta en del av deras marknadsföringsbudget och där finns det mer pengar än vad de flesta bryggerier ens kan drömma om att omsätta i hela sina företag.