Ölinvest fixade stor oktoberfest

BIldspel

Bild 2 av 12

Raymond Brants (tv) tog ledigt från jobbet för att vara med. Han var bland annat med och byggde upp tapplinan för Göteborgs Nya Bryggeri.

Ölinvest är det snabbt växande gänget som stöttar Göteborgs Nya Bryggeri i vått och torrt. I helgen var det dags för en uppskattad oktoberfest för medlemmarna.

Antalet medlemmar växer snabbt i Göteborgs Ölinvest, som kan ses som en stödförening till Göteborgs Nya Bryggeri. I dag finns drygt 2700 medlemmar och målet är att nå 3000 före nyår.

– Vi hoppas på det, det brukar vara en populär julklapp att ge bort ett medlemsskap, säger Nina Rothausen på Göteborgs Nya Bryggeri.

I helgen var det dags för ett av föreningens årliga arrangemang. Oktoberfesten blev en fest med glad stämning och drygt 70 ölinvesterare på plats.

– Det här var tredje gången vi körde och intresset ökar för varje år. Det var riktigt trevligt, säger Rothausen.

Det vore förstås ingen riktig oktoberfest utan tysk mat. Flera bayerska specialrätter fanns framdukade och det pratades en hel del om hela oktoberfestens historia.

– Vi vill bjuda på lite kulturellt också på våra träffar. Vi har ju fördelen av att ha vårt museum och då sitter vi på en del kunskap om ölhistoria, säger Rothausen.

Här ovan kan du se bilder från festen.