Cantillon ångrar show under Zwanze

Ett kabarénummer i Bryssel retade upp en hel del känslor under årets Zwanze-firande. Nu ber Cantillons Jean van Roy om ursäkt till dom som blivit illa berörda.

Det var i samband med att Zwanze-dagen genomfördes på Moeder Lambic i Bryssel för ett par veckor sedan, som det omdiskuterade kabarénumret genomfördes. Cabaret Mademoiselle stod för underhållningen och i den sista delen avslutades det hela med att en kvinna i gruppen hällde öl över sig själv iklädd bara trosor och skor.

Nu har Cantillons ägare Jean van Roy gått ut i sociala media och bett om ursäkt till de som upprördes av numret.

– Cabaret Mademoiselle genomförde sitt vanliga nummer under Zwanze Day och det kulminerade i en klassisk burlesk striptease. Det numret, som delades på sociala media, togs ur sitt hela sammanhang och då förstår jag att det chockade många och skapade en debatt online, skriver van Roy bland annat.

Uppträdandet blev till och med diskuterat på högsta politiska nivå i Belgien, där partierna tyckte olika i frågan.

van Roy menar att det var ett misstag att bara filma den sista delen av uppträdandet, och skriver att den delen inte alls skulle ha varit med i uppträdandet under Zwanze.

Samtidigt skriver han att man fortfarande gillar det Cabaret Mademoiselle gör, vilket är att stötta människors olikheter och att visa upp det i sin konst.

Han bjuder också in de som upprörts till en fortsatt diskussion över ett glas gueuze på bryggeriet.