Good Guys värvar två bryggare utomlands

Good Guys fortsätter att satsa offensivt. Nu anställs två nya bryggare och målet är att brygga 200 000 de kommande tolv månaderna.

Karlstadbryggeriet Good Guys har utvecklats snabbt under de år man varit verksamma. Utrustningen har uppgraderats, en bryggeripub har skapats och nu plockas det in två nya bryggare. Det är italienaren Ivan Baita och Joao Kolling från Brasilien som i fortsättningen ska stå för produktionen.

– Vi behövde utöka och då ville vi ha det bästa vi kunde hitta. Det är svårt att hitta bryggare med den erfarenhet vi söker i Sverige, säger grundaren och huvudägaren Daniel Haag.

Bryggeriet uppgraderades tidigare i år och man hoppas på att nå 200 000 bryggda liter under den kommande tolvmånadersperioden. På sikt kan det också bli aktuellt med ett nytt bryggverk, men då skulle det bli trångt på nuvarande plats och troligen krävas en flytt.

– Det har gått bra för oss på Systembolaget och vi säljer mycket öl i vår pub. Dessutom har det gått bra för oss både i Stockholm och Göteborg, säger Haag.

Nu tittar man dessutom på export till Tyskland, Italien och Spanien.

Joao Kolling ansluter till Karlstadbryggeriet i november, men Ivan Baita är redan på plats.

– Jag vill utvecklas som bryggare och har alltid varit nyfiken på Sverige och Skandinavien. Jag gillar naturen bland annat, säger Baita.

Han har en tysk bryggmästarutbildning med sig och har jobbat på bryggeriet i både Tyskland och Italien. Senast kommer han från Birrificio Antioniano.

– Good Guys är ett bryggeri som vill framåt och det kändes bra när vi pratades vid. Det känns också bra att komma till en lite mindre stad och jag ser fram emot att jobba här. Jag vet vad man vill här och det passar mig bra, säger Baita.