Sahtipaja gör tio samarbeten i USA

BIldspel

Bild 1 av 5

En riktig drömresa med tio olika samarbetsbryggningar väntar för Timo och Johannes Krjukoff.

 

Tio samarbeten och en festival runt om i USA. Det är två intensiva veckor som väntar för Timo och Johannes Krjukoff.

De landade i San Fransisco i lördags och två veckor senare går planet hem från New York. Timo och Johannes Krjukoff från Sahtipaja ska alltså resa från kust till kust, göra öl och mjöd med tio olika bryggerier och dessutom hinna med Sheltons stora ölfestival i Denver.

– Från början hade vi kontakt med 14 bryggerier, det var nog bra att det inte blev så många, säger Johannes Krjukoff.

Hela äventyret startade med ett samarbete hos mjödtillverkaren Rabbit Foot i går och sedan rullar det på.

– Vi började att planera när vi fick veta att Shelton skulle ha sin festival i Denver. Vi började nog för åtta eller nio månader sedan, säger Timo Krjukoff.

Han har varit hos flera av bryggerierna tidigare och det blir förstås ett kärt återseende av bekanta på många ställen. Hos B. Nektar ska man dessutom återuppta ett två år gammalt samarbete.

– Vi gjorde två collabs där för två år sedan, och de har legat på fat sedan dess. Nu ska vi se till att göra dom färdiga.

Ett intensivt program väntar alltså, men också en hel del nya erfarenheter och faktiskt också ett par lediga dagar.

– Det blir något annat än det vanliga jobbet så visst känns det som semester också, säger Johannes Krjukoff.

I går inleddes alltså samarbetena hos Rabbit Foot och dessutom en resa till Los Angeles, och så här ser resten av resan ut:

I dag, måndag:

Till San Diego och samarbete med mjödtillverkaren Lost Cause Meadery.

– De är relativt nya men har bland annat vunnit medalj i Mazer Cup, säger Timo.

Tisdag:

Bilresa till Prescott Arizona och samarbete med mjödproducenten Superstition.

Onsdag:

Till Phoenix och bryggning med Wren House.

– Här blir det en braggot-DIPA med karamelliserad honung, säger Timo.

Torsdag:

Flyg till Denver där Sheltons årliga stora ölfestival genomförs under fredagen och lördagen.

Söndag:

Flyg till Chicago där det ska skapas en mjöd tillsammans med Misbeehavin.

Måndag:

Bilresa till Indiana och 18th Street.

– Här har vi faktiskt inte bestämt vad vi ska göra ännu, säger Timo.

Här blir det också ett samarbete med Sour Notch, som också ägs av 18th Street.

– Då ska vi göra en okokt suröl. Vi har gjort våra berliner så och de ville prova på det. Vi har också med oss vår huskultur till det samarbetet.

Tisdag:

Bilresa till Michigan och samarbete med Transient. Här blir det faktiskt inte öl utan mjöd.

– Vi ska göra en spontanjäst mjöd och det ligger druvor på jäsning. Dom ska vi använda. Chris Betts där är jätteduktig och han vill börja att göra mer mjöd också, säger Timo.

Onsdag:

Bilresa till Ferendale, Michigan, och ett samarbete med B.Nektar.

– Här ska vi göra en äppel-saison där vi tillsätter äppeljuice, säger Timo.

Torsdag-fredag:

Flyg till Boston. Samarbete med Monnlight Meadery.

– Här blir det en mjöd som ska lagras på rökiga Islay-fat-

– Vi ska dessutom göra en blend av cider och hallonmjöd där vi dessutom ska tillsätta brett, säger Johannes.

Här ska det också hinnas med ett möte med Shelton Brothers.

Lördag:

Till New York, här väntar en ledig dag.

Sedan går flyget hem till Sverige efter midnatt på lördagen. Då är en intensiv men trolgen också fantastiskt spännande resa över.

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Sahtipaja gör tio samarbeten i USA

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer