Ölgäris hade premiär för sitt sura drömöl

Bildspel

Bild 1 av 8

Josefine Olsson, grundare av Ölgäris, var förstås på plats för att prova ölet som tagit fram av just Ölgäris.

Tidigare i år fick medlemmar i Ölgäris designa sitt eget drömöl. I helgen var det premiär på riktigt för drömölet hos Lådan i Stockholm.

Det var i samband med en stor tap takeover på Lådan i Stockholm som ölet, med namnet Flower Power Sour, hade sin premiär. Såväl medlemmar i Ölgäris som en hel del andra personer var intresserade av det och många andra öl från Dugges under dagen.

Trots att det var 29 grader i luften och att Stockholm Marathon genomfördes blev det bra med folk under dagen. Dugges hade laddat upp med ett stort antal olika öl och ett av ölen var alltså Flower Power Sour.

Det var på Internationella kvinnodagen 8 mars som Ölgäris hade ett event. En av programpunkterna var då att deltagarna fick deisgna sitt eget drömöl. Av de förslag som kom fram valdes ett ut som vinnare och det var en stor överraskning för deltagarna då att ölet faktiskt skulle bryggas på riktigt. Den bryggningen gjordes hos Dugges för ett par veckor sedan och nu var det alltså premiär för ölet. Att ölet var populärt visat åtgången, redan vid niotiden på kvällen hade samtliga tre fat sålt slut.

– Jag älskade den! Det var mycket flädertoner och en liten hint av ros. Ros kan bli väldigt smakrikt och ta över, men här var den perfekt, kommenterar Josefine Olsson

Ölet kommer nu att dyka upp på krogar runt om i landet och kommer dessutom på Systembolaget senare i sommar.