Danska ölpionjärer tilldelades fint pris

Den Danske Ølpris är ett pris som lyfter fram det bästa Danmark har att erbjuda när det gäller öl. I år gick priset till Amager Bryghus.

Det var grundarna Jacob Storm och Morten Valentin Lundsbak som fick ta emot priset som delades ut i samband med helgens stora ölfestival i Danmark. Bryggeriet prisades för att ha varit föregångare på den danska ölscenen och samtidigt utvecklats i en bra takt.

– Med öl från Amager Bryghus hamnar vi i den innersta kresten för den danska ölrevolutionen. Det är omöjligt att prata om den revolutionen utan att nämna Amager, sade Hans Peter Jepsen, ordförande i Danske Ølentusiaster, som arrangerar festivalen.

Amager har genom åren haft en hel del öl även på den svenska marknaden och så sent som för ett par månader sedan hade man en tap takeover på Brewers Beer Bar Magasinsgatan i Göteborg.

Amager har under de drygt tio år man funnits, varit noga med att inte ta in investerare och att alltid växa organiskt. Man har nu flyttat till en ny större lokala där kapaciteten också har ökats rejält.