Ölburken ska locka ny personal till bryggeri

Det nya ölet och informationen på bruken ska locka ny personal till Bolton Landing Brewery. Foto: Bolton Landing Brewery.

Hur hittar man personal när pandemin är på väg att ta slut? Ja, ett sätt är att använda ett ölnamn som efterlyser folk som vill jobba på ett bryggeri.

 

Det är Bolton Landing Brewery i delstaten New York som kommit på ett nytt sätt att försöka hitta personal till sin verksamhet.

Man bryggde helt enkelt ett öl med namnet ”Help Wanted”, och på burken finns information om att man söker personal till bryggeriet och till sitt taproom.

Jobbannonsen är ett helt nytt sätt att försöka att locka till sig nya medarbetare.

– Till alla våra fans, gillar ni vår nya New England-IPA? Kanske har du lite tid över? Då låter det som att du skulle passa på att bli en av personerna i vår bryggerifamilj. Precis som många andra söker vi personer som vill jobba i vårt taproom, vi erbjuder konkurrenskraftiga löner och ger utrymme för att avancera inom företaget. Maila oss eller kom förbi vårt taproom, står det på burken.

Brendan Murnane startade bryggeriet 2017 tillsammans med sin far, och har inte haft brist på personal förrän nu. Han jobbar mer eller mindre dygnet runt nu för att få företaget att hålla i gång sin verksamhet.

Han berättar att idén till ”Help Wanted” kom fram under ett personalmöte och så här långt har man hittat en nyanställd personer via ölburkarnas annons.

Bryggeriet ligger nära Lake George, där man har massor med turister på sommaren och många företag har förlitat sig på personal som kommer dit från andra länder. Men under pandemin har det inte varit möjligt och nu hoppas man att denna nya väg ska ge tillräckligt med nyanställda för att kunna hålla i gång verksamheten.