Öl till maten ska ge bättre äldrevård

En öl till maten och en snaps vid speciella tillfällen. Politikern Per Lublin har klart för sig hur äldrevården ska bli bättre.

Lublin jobbar lokalt för Ölandspartiet i Borgholms kommun, och har riktat in sig på frågan om hur äldre personer har det i samhället.

En av lösningarna för att skapa bättre äldrevård är att tillåta alkohol i bland.

– Vi borde ha alkoholtillstånd på våra äldreboenden så att de äldre kan få ett glas öl eller vin till maten. Och till högtider som midsommar och jul tycker jag att det ska serveras snaps, till dem som vill alltså, säger Per Lublin, fullmäktigeledamot i Borgholms kommun för Ölandspartiet, till Ölandsbladet.

Han ser det som naturligt att även de som bor på olika äldreboenden ska ha samma rättigheter som alla andra i samhället.

– Om man går ut på restaurang kan man ju alltid beställa in alkohol om man vill. De äldre är inte omyndiga. Det är viktigt att de kan välja och att vi piggar upp deras tillvaro.

I sitt förslag till bättre äldrevård vill han också inför möjligheten att ha husdjur på äldreboenden, samt möjlighet till en timmas promenad varje dag.

Läs hela artikeln här.