Andreas har Sveriges mest kända kylskåp

Bildspel

Bild 1 av 4

Andreas Häggström vid kylen som blivit rejält uppmärksammad.

 

Andreas Häggström är plötsligt ägare till Sveriges mest kända kylskåp. Men själv är han mest förvånad över den stora uppmärksamheten.

Umeå-killen Andreas Häggström är en engagerad hembryggare och tycker om öl i största allmänhet. För en tid sedan köpte han ett begagnat kylskåp som han målade svart och monterade tre kranar på, och då fick han sin egen fatutrustning.

En lösning som inte är helt ovanlig bland hembryggare. Men ingen har fått så mycket uppmärksamhet som Häggström.

– Det började med att en reporter från VK (Västerbottens-Kuriren) ringde och var nyfiken på kylskåpet. De ville skriva om kylskåpet och det kändes väl okej, säger Häggström.

Resultatet blev en stor bild på förstasidan på tidningens nöjesbilaga, samt ett uppslag inne i tidningen. Reportaget spreds också på tidningens hemsida.

– Det blev orimligt stort för en sådan här grej. Jag tycker det är mer unikt att jag har mina hembryggda öl på burk, men det verkar inte andra tycka, säger Häggström.

Artikeln blev välläst men det stannade inte där. Aftonbladet, Sveriges största nyhetssajt, hörde nämligen av sig och ville också skriva om Häggström och hans kylskåp.

– Dom ville väl inte köpa VK:s bilder så de frågade om jag hade bilder på mig och kylskåpet. Det hade jag förstås inte så jag och sambon fick ta fram systemkameran och börja fota.

I går kväll publicerades artikeln om kylskåpet hos Aftonbladet, och det ledde förstås till ännu mer uppmärksamhet.

– Släkt och vänner runt om i landet började att höra av sig.

Han är fortfarande mest förvånad över hur ett begagnat kylskåp med tre hål i kan vara så intressant.

– Många i min bekantskapskrets har gjort precis likadant, och jag har försökt att vara tydlig med att det är så. Men det känns som de tror att jag har varit först av alla med en sådan idé.

Med lite distans tycker han ändå att uppmärksamheten varit kul, och nyheten har i alla fall gett uppmärksamhet till hembryggning i Sverige.

– Vi som håller på i det här kanske lever i en liten bubbla. Det verkar ju som att många tycker att det var spännande med mitt kylskåp, avslutar han.