Öl med renblod på hårdrocksfestival

BIldspel

Bild 1 av 3

Etiketten till ölet som bara kommer att finnas på helgens House of Metal i Umeå.

Vad får man om man blandar sångaren i Wasp, ett album från Slayer och en del renblod? Jo, så klart ett öl till helgens hårdrocksfestival House of Metal.

Festivalen i Umeå har vuxit genom åren och i år lockar med med band som Meshuggah, Nocturnal Rites, Danko Jones och Solstafir.

För tredje året i rad gör också Bryggverket ett specialöl till festivalen och ölet har fått en extra dimension i och med att man hällt i renblod under bryggningen.

– Vi häller i kokat och pastöriserat renblod i ölet, hårdrock och blod har ju en hel del kopplingar. Det är hemligt hur mycket blod vi använder, säger Patrik Hellström på Bryggverket.

Ölet kommer bara att serveras på festivalen och det här är tredje året i rad som man gör ett specialöl till hårdrocksfesten.

Även första året användes det renblod i en lager och då var namnet Ren In Blood – Dark Lager. I fjol bryggdes en dubbel-ipa, Dubbhellpipa, som innehöll kallrökt humle.

I år har det bryggts en american pale ale med svartmalt och den har fått det fyndiga namnet Ren In Blood – Black Ale Lawless. Att namnet har kopplingar till Slayers album ”Reign In Blood” samt till Wasps frontman Blackie Lawless behöver vi kanske inte förklara för hårdrocksälskarna.

– Vi tycker att det är en kul grej och ölen vi har blivit populära tidigare år. På bryggeriet är det Albin (Stenberg) och jag som lyssnar på hårdrock och festivalen är riktigt bra. De är duktiga på att boka upp riktigt bra band, och vi tycker det är Sveriges bästa hårdrocksfestival, säger Patrik Hellström.

De som vill prova öl med renblod får alltså söka sig till Umeå i helgen. Och vara snabba på att beställa ölet. Tidigare år har det nämligen sålt slut väldigt snabbt.