Ny stämning mot öljätte i USA

Amerikanske bryggeriet Yuengling stämmer öljätten AB InBev. Bland annat hävdas att distributörer hotats i samband med en expansion.

Nyligen berättade Beernews om hur Stone Brewing lämnade in en stämning mot Miller Coors. Nu är det dags för nästa öljätte att få stå till svars för sina handlingar.

Yuengling, USA:s äldsta bryggeri, hävdar att AB InBev försvårat deras expansion och satsning på i delstaten Mississippi. I samband med lanseringen hävdas det att representanter för AB InBev-ägda Budweiser ska ha samlat distirbutörer från Mississippi och försökt förmå dom att inte jobba med Yuengling.

Ted Zeller är Yuenglings advokat i ärendet:

– Vår målsättning är att få reda på allt som Anheuser-Busch gjort för att förhindra våra varumärken att komma in i Mississippi, och dessutom vad de gjorde för att begränsa våra framgångar i delsten, säger han till sajten Sun Herald.

Yuengling kräver ersättning för de skador som Budweiser sägs ha orsakat, och vill även ha ersättning för alla kostnader i samband med målet. Budweiser förnekar att man gjort något olagligt.