Malmöfestivalen på väg mot nytt rekord

Malmö Öl- och Whiskyfestival är på väg mot nytt rekord. Arrangörerna tror på 14000 besökare under två dagar.

Festivalen går in på sitt åttonde år och har etablerat sig som den största ölfestivalen i södra Sverige. 9-10 mars är det dag för årets upplaga.

– När vi startade för åtta år sedan fanns det inte särskilt många bryggerier i södra Sverige, det har förändrats radikalt. Dessutom har intresset för öl, whisky och andra alkoholdrycker växt väldigt mycket och folk är i regel mer pålästa och nyfikna när det kommer till mat och dryck än tidigare, säger Björn Lindell, en av arrangörerna i ett pressmeddelande.

Skåne har en stark kultur för mat och dryck och intresset verkar bara växa för varje år.

– Det är fantastiskt att se den utveckling vi gjort, från några tusen besökare till att vi i år räknar med 14 000 besökare, det visar vilket enormt intresse det finns för mat och dryck i regionen, säger Lindell.

Under festivalen räknar man med att servera 6000 måltider och cirka 20 000 liter öl. Över 100 utställare finns på plats och har totalt med sig över 500 olika drycker.

– Det har varit en fantastisk resa. Att driva en mässa av det här slaget är ett hårt arbete som jag aldrig hade kunnat göra utan mina fantastiska kollegor. Jag är väldigt glad för den utveckling vi haft och att kunna säga att vi idag faktiskt är störst i södra Sverige, säger Lindell.