Mjöd i världsklass på bar i Göteborg

Mjöd från världens två bästa tillverkare i en och samma bar. Det blir verklighet i Göteborg i helgen.

Mjöd har snabbt vuxit i popularitet under de senaste åren och det är inte ovanligt att de ölintresserade hittar in även i mjödets värld.

Extra spännande är det att en av världens bästa mjödtillverkare finns inte alls långt från Göteborg. Sahtipaja från Sätila hyllas för sina starka och smakrika mjöd världen över och rankas tillsammans med amerikanska Superstition som världens två bästa mjödtillverkare.

Därför är det förstås med stor glädje som Omnipollos – Gothenburg på lördag kan locka med mjöd från både Sahtipaja och Superstition.

– Det är ett unikt event och vi har dessutom Timos mjöd på fat. Att kunna sammanföra de här båda gör detta till en jättestor grej för mig, säger Henok Fentie på Omnipollo.

Jeff Herbert från Superstition och Timo Krjukoff från Sahtipaja.

Fyra mjöd från Superstition och tre från Sahtipaja kommer att finnas på fat under lördagen och dessutom finns Superstitions Berry White-serie på flaska.

– Mjöd dricks mer som ett dessertvin och är kanske inte lika etablerat ännu och det finns mindre kännedom om drycken. Men har man inte provat tidigare och kommer till oss kommer man att få en helt ny bild av den här drycken. Det kan förändra ens liv, säger Fentie.

Omnipollo jobbar ofta med många av världens mest uppskattade och eftertraktade bryggerier, men trots det är det här eventet speciellt för Henok Fentie. Han är mycket glad över att kunna erbjuda de här mjöden tillsammans.

– Det är en smaksak vad som är bäst, men det här är mina två favoriter i världen. Att kunna sammanföra dom känns fantastiskt.

Här är mjöden som kommer att finnas på fat:

Superstition Blueberry Spaceship Box (6,9%)

Superstition Marion BlackBerry, blueberry, raspberry mead (13,5%)

Superstition Peanut butter Jelly Crime (13%)

Superstition Tahitian Honeymoon (13,5%)

Sahtipaja MeadMe’s Lost Cherry Vanilla (16,3%)

Sahtipaja Barrel Aged Ljung (15%)

Sahtipaja The Passion (15,7%)