Ökad produktion av hyllat belgiskt öl

Rodenbach Alexander är ett av världens mest hyllade suröl. Nu meddelar bryggeriet att ölet ska finnas tillgänligt betydligt mer än tidigare.

Belgiska bryggeriet Rodenbach tillhör mångas favoriter och ölet Alexander är bryggeriets allra mest hyllade öl.

Det bryggdes första gången 1986 och det var av en speciell anledning. Då firades nämligen den 200:e födelsedagen för Alexander Rodenbach, en av bryggeriets grundare. Han startade bryggeriet 1821 och hann under sin livstid också med att sitta i landets parlament i hela 36 år. Hans insatser är ännu mer imponerande med tanke på att han blev blind vid elva års ålder.

Ölet Alexander bryggdes fram till 1999 och efter att ölet slutat att produceras blev det kultförklarat. Därför var det många som välkomnade att ölet började att bryggas igen en gång om året med start 2016. Men nu har bryggeriet beslutat sig för att brygga ölet återkommande under hela året.

– Intresset för det här ölet har varit enormt sedan vi återlanserade det för två år sedan, och det finns så många historier om kunder som rest långt för att få tag på en enda flaska. Det här är ett öl som förtjänar att finnas tillgängligt året runt och vi är glada över att ge våra kunder möjlighet att dricka ett öl som dessutom hyllar en av bryggeriets grundare, säger David van Wees, som importerar ölet till USA.

Till sommaren släpps ölet i fyra-pack i USA med ett rekommenderat pris på 15 dollar. Det är oklart om den ökade produktionen kommer att påverka ölets spridning i Sverige.

Läs hela artikeln här.