O/O expanderar och söker nytt folk

Bildspel

Bild 1 av 4

Olof och Olle Andersson är på väg att expandera i sitt bryggeri.

Expansion, nyanställningar och fast lansering på Systembolaget. Det är mycket spännande på gång hos O/O Brewing just nu.

Kompisarna Olof och Olle Andersson satsning på bryggeri fortsätter att gå bra. Efter flytten till egna lokaler har produktionen ökat hela tiden och nu är det dags att ta nästa steg.

Tankkapaciteten utökas rejält med en tank på 6000 liter och två på vardera 3000 liter.

– Det är en utökning med nästan 50 procent, sedan får vi se hur mycket vi kan fylla dom, säger Olof Andersson.

I fjol bryggdes det 220 000 liter öl hos O/O och i år ser man ut att landa runt 300 000 liter. Det innebär maxkapacitet med den utrustning som funnits tidigare. Men nu landar maxkapaciteten runt 450 000 liter.

– Vi behöver fler tankar för vi vill kunna göra olika öl, säger Olof Andersson.

Narangi är ett öl som hela tiden växer i popularitet och 1 september kommer dessutom Pivot Pils i det fasta sortimentet på Systembolaget.

– Från början hade vi inte vårt fokus på Systembolaget, men nu vill vi växa där och även ha kvar exporten. Då behövs det en expansion, säger Olof Andersson.

Bryggverket på 2500 liter lär bli kvar ett tag till. Inte minst med tanke på att det på ett ganska smidigt sätt kan byggas ut med fler kärl. Då skulle det vara möjligt att brygga fyra gånger per dag.

Men det är inte bara när det gäller utrustning som O/O Brewing växer. Mer öl kräver också mer personal. I dag är Erika Brockberg anställd, men det ska bli fler än så.

– En flaskhals för oss är paketering och personal. Vi siktar på att anställa två till under hösten. Vi behöver en person till produktionen och en person som jobbar med försäljning. Det är kul att det rullar på och att vi behöver fler duktiga personer in i företaget.

Under hösten ska dessutom ett kylrum färdigställas, så det finns att göra på Göteborgsbryggeriet.