Nytt samarbete för Crime City Brewers

Bildspel

Bild 1 av 7

Det kan vara riktigt roligt att brygga öl. Fråga bara Emily Olofsson!

Crime City Brewers har snabbt gått från hembryggning till att brygga med etablerade bryggerier. I går var det dags för samarbete med Brygghus 19 och Hyllie.

Det är Malmöduon Emily Olofsson och Irina Carlén som står bakom Crime City Brewers och just nu leker livet för de båda.

– Det händer väldigt mycket just nu men det är jättekul, säger Emily Olofsson.

Deras kommersiella premiär skedde tidigare i år, då det bryggde öl på en bryggkurs för tjejer i Malmö och sedan släppte den ölen hos Taproom i Malmö, där även Emily Olofsson jobbar.

Nästa steg blev en bryggning hos Benchwarmers i Helsingborg, och den ölen har spridits över landet. I går togs nästa steg då det brygges en oktoberöl tillsammans med Brygghus 19 och Hyllie Bryggeri.

– Vi kör fortfarande hembryggningar för att testa oss fram men det är ju snäppet roligare att brygga på riktigt med större bryggverk, säger Olofsson.

Det bryggdes 2000 liter av oktoberölet och planen är att det ska släppas på Systembolaget.

– Vi siktar uppåt och just nu går det verkligen åt rätt håll. Men det blir collabs vi kommer att köra, just nu har vi inga planer på ett eget bryggeri, säger Olofsson.

Det är Irina Carlén som hållit i kontakterna med Brygghus 19 och Hyllie fram till bryggningen. Hon berättar om hur de fick kontakt.

– Det var under Craft Beer Conference. Vi sjöng karaoke och Brygghus 19 tyckte att vi var duktiga, berättar Carlén med ett skratt.

Om man tycker att det går snabbt framåt för Crime City Brewers nu, så går det minst lika snabbt för Carlén på egen hand. Efter lanseringen av öl från Crime City Brewers har hon även hunnit med att släppa premiärölet för hennes andra ölprojekt, Secret Sisters. Dessutom ska hon jobba hos Brekeriet i sommar.

– Det ska bli superintressant, jag ska hjälpa till som bryggeriassistent där de behövs i sommar. Jag gillar verkligen att komma ut på olika bryggerier, alla har sina olika filosofier och jag lär mig massor, säger hon.

1 september är det planerat för premiär för oktoberölet som bryggdes, och det blir då även debut på Systembolaget för Crime City Brewers.