Systembolaget ska öppna i Ullared

Det här kanske är beskedet som gör att fler vill åka och shoppa i Ullared. Nu är det nämligen klart att Systembolaget öppnar en butik där.

Ullared är Sveriges mest kända shoppingställe med tusentals kunder varje dag. Dessutom har man haft en egen tv-serie vilket inte direkt minskat intresset för orten och köpcentrat.

Nu får man dessutom ytterligare en aktör som brukar ha en förmåga att locka kunder. Det är nämligen klart att Systembolaget öppnar en butik i just Ullared.

Det här är en fråga som får sin lösning efter en hel del arbete. I tolv år har kommunstyrelsens ordförande Mari-Louise Wernersson (C) jobbat med att komma överens med Systembolaget.

– Jag är så glad efter som det här är något jag arbetat med under hela min tid som kommunalråd, säger hon till Sveriges Radio.

Det är ännu inte klart när Systembolagets butik öppnar i Ullared, men mer information ska komma när ledningen besöker Falkenberg senare i sommar.

Ullared är normalt sätt inte en ort som är tillräckligt stor för att ha Systembolagsbutik, men den stora tillströmningen av köpsugna personer har gjort att det blir en butik ändå.