Nytt öl ska rädda det lokala bryggargillet

Ett nytt öl ska rädda San Diego Brewers Guild. Foto: Stone Brewing.

Bryggargillen är till för att lyfta bryggerier. Men i San Diego har det blivit tvärtom. Nu brygger ett antal medlemmar ett öl för att rädda sin förening.

San Diego Brewers Guild har under många år funnits till att för samla de lokala bryggerierna, och man har jobbat mycket med att lyfta fram San Diego som ölstad. Men precis som de flesta liknande organisationer i USA, har San Diego Brewers Guild varit beroende av intäkter från evenemang.

Nu är ekonomin ganska risig och då rycker några av medlemsbryggerierna ut för att hjälpa till. Stone Brewing tog initiativ till bryggningen och man fick med sig etablerade bryggerier som Alesmith, Modern Times, Mother Earth, Pizza Port, Port Brewing och Thorn Brewing.

Tillsammans har det bryggt ölet San Diego Brewers United Douple IPA hos Stone Brewing och ölet är gjort med mango- och persikojuice, samt med grapefrukt.

Stone står också för distribution av ölet i Kalifornien och man har genom alla år varit starka förespråkare för att ha ett starkt gille. Bland annat var Greg Koch, en av grundarna av Stone Brewing, den första ordföranden i gillet.

– Det teamets generositet fortsätter att imponera på vår lokala ölscen. De som gjort det här ölet med några av vårt områdes mest generösa bryggare, och det gör det här ölet till ett riktigt tillskott till ölscenen, säger nuvarande ordföranden Kris Anacleto i ett pressmeddelande.