Sänkt skatt kan rädda bryggerier i USA

Nu hoppas amerikanska bryggerier att provet med sänkt ölskatt ska bli permanent Foto: Pixabay.

Skatten på öl är en fråga som är viktigare än någonsin för amerikanska bryggerier i dessa tider. I förra veckan genomfördes en kampanj för att permanenta den lägre skatt som gäller idag.

 

Det var Brewers Association som stod bakom kampanjen. Under de senaste åren har ett stort antal bryggare samlats i Washington för att fysiskt träffa sina respektive delstatsrepresentanter i senaten och representanthuset. De senaste åren har det varit fokus på skattefrågan.

Samma sak var det i år, men med tanke på coronaläget i USA genomfördes kampanjen virtuellt.

Det var 2018 som USA beslutade sig för att sänks skatten på prov och därefter har försöket förlängts. Men i december går försöksperioden ut och nu hoppas bryggerierna på att den lägre skatten ska bli permanent.

Det handlar om en halvering av skatten på de första sju miljoner liter som respektive bryggeri producerar varje år. För de flesta innebär det att skattesänkningen gäller för alla öl, och pengarna som blivit över har gått till att utvecklas verksamheterna runt om i landet.

– De lägre skatterna har gynnat små och oberoende bryggerier i alla våra 50 delstater. De pengarna har gett bryggerier kraft till att investera i sina företag, säger Bob Pease, vd för Brewers Association, i ett pressmeddelande.