Nytt bryggverk ett lyft för Benchwarmers

Magnus Svensson och Anders Nillsson satsar offensivt med Benchwarmers. Foto: Ronny Karlsson.

Benchwarmers fortsätter att satsa offensivt. Efter nyår väntar en expansion i lokalerna i Helsingborg.

Magnus Svensson och Anders Nilsson har bestämt sig för att gasa rejält. Tidigare i höstas berättade Beernews om den bar som man ska öppna i centrala Helsingborg och nu kommer nästa investering.

Ett nytt bryggverk på 1000 liter är beställt och därtill kommer att antal tankar på 2000 liter.

– Det blir även ny ånggenerator och ny kylutrustning, det känns bra att ta det här steget, säger Magnus Svensson.

Anledningen till satsningen är förstås att efterfrågan på ölen ökar hela tiden. Med nuvarande bryggutrustning på 500 liter har det varit svårt att få fram tillräckligt med öl.

– Vi har knappt hunnit med det som ska till Systembolaget och vi har fått tacka nej till collabs. Jag hoppas att vi ska växa in i den nya kostymen ganska snabbt, säger Svensson.

I samband med expansionen säger också Anders Nilsson upp sig från sitt nuvarande jobb och börjar att jobba heltid på Benchwarmers. Det kan man också säga att Magnus Svensson gör efter att ha sålt de svenska Brewdog-barerna tillbaka till moderbolaget tidigare i år.

– Det blir mycket ett tag nu med expansion och nya baren. Men mina år på Brewdog gör att jag känner mig ganska trygg med den biten, säger Svensson.

Med all ny utrustning på plats ska Benchwarmers kunna brygga upp till 150 000 liter per år. Där lär man inte landa direkt, men utvecklingen går ändå snabbt framåt.

– Vi har varit välsignade med att ha bra kontakter med folk i branschen sedan vi startade och kanske hjälpte det oss att undvika en del minor i början. Nu har vi dessutom ett bra samarbete med Cask Sweden och börjar att prata om export.

I slutet av januari ska den nya utrustningen vara på plats i Helsingborg och någon månad seanre kan det vara aktuellt att brygga för första gången på det större bryggverket.