Nysatsning för Alm – brygger utomlands

Bildspel

Bild 1 av 4

Jostein Saetre och Per Erik Alm hade en spännande helg där det bryggdes två olika öl.

Nu väntar nya utmaningar för Per Erik Alm. Nyligen var han i Norge för att ta de första stegen med sitt nya projekt.

För ganska exakt ett år sedan var det en glad men också förvånad Per Erik Alm som dränktes i medaljer på Stockholm Beer för sina öl från Bryggeriet Ångkvarn.

Men nu har han lämnat bryggeripuben och gör en nysatsning på ett helt annat håll.

– Min tanke är att vara nomadbryggare och åka runt och brygga öl. Drömmen är att kunna brygga i de stora ölkulturerna, säger han.

 Alm Gone Nomad By Bifrost är namnet på satsningen och Bifrost är en norsk-svensk ölimportör som finns med i projektet. Den gångna helgen bryggdes de första ölen tillsammans med Skumbag i Oslo.

– Jag bryggde med Jostein Saetre som skrivit flera ölböcker och som nu driver eget bryggeri. Det var riktigt kul och vi har planer för fler samarbeten, säger Alm.

Det kommer att bli en del egna öl från det nya varumärket också, men störst fokus är på samarbetsöl.

– Jag vill gärna samarbeta med bryggerier som går mot strömmen i sin ölkultur. Vi är i en uppstartsfas, men en hel del spännande projekt håller nu på att planeras, säger Alm.

 Planen är sedan att ta ölen till Sverige och finnas med på olika festivaler och mässor. Där är tanken att ge utrymme för nya bryggerier samtidigt som man marknadsför sitt eget varumärke. Det ger en möjlighet för till exempel ett bryggeri som Skumbag att serveras i Sverige.