Nynäshamns jubileum blir en tvådagarsfest

Marcus Wärme, här tillsammans med bryggaren Andreas Klässman, ser fram emot att fira de 20 åren ordentligt. Foto: Ronny Karlsson.

Nynäshamns Ångbryggeri firar ordentligt när man firar 20 år. Det blir en tvådagarsfest med besök av ett antal spännande samarbetspartners.

Fest blir 30 juni-1 juli och nu finns det biljetter att köpa.

– Det ska bli en ordentlig fest och vi ser verkligen fram emot det här, säger Marcus Wärme på bryggeriet.

Nynäshamns Ångbrygger är lite av pionjärer inom svensk öl och har genom åren samarbetet med flera spännande bryggerier. De bryggerierna kommer på besök under jubileet och har också med sig öl. De bryggerier som kommer att finnas på plats är Ska Brewing Co, Telluride Brewing Co, Magic Rock, Brasserie De la Senne och Deep Creek Brewing. Dessutom kommer Oceanbryggeriet, som är det enda svenska bryggeri som man gjort samarbetsöl tillsammans med.

– Vi hoppas förstås att många vänner från andra bryggerier ska komma och fira med oss, säger Wärme.

Det blir ett pass på fredagen och två på lördagen. Sammanlagt släpps 400 biljetter per pass. I biljettpriset ingår det mat och en speciell jubileumsöl. Utöver det kommer det att bjudas på fler överraskningar i ölväg.

Under jubileumsåret satsar också Nynäshamn på en expansion. Med två nya tankar ska man ta sig till en produktion på över en miljon liter er år.

– Vi har haft mycket at göra så vi är inte i gång med de nya tankarna ännu. Men det kommer om några veckor, berättar Wärme.