Bryggargillet fixar sin egen ölfestival

Gothenburg Brewers Guild satsar på sin egen ölfestival. Samtliga 17 medlemmar samlas på Haket i september för att servera sina öl.

Bryggargillet, som numera kallar sig Gothenburg Brewers Guild, bildades i höstas och har haft ett antal möten, både internt och med andra parter. Men festivalen blir deras första gemensamma offentliga satsning.

– Det känns jättekul, det tycker vi alla. Det ska bli kul att visa upp vad vi håller på med när det gäller öl, säger styrelseledamoten Ida Engström.

Hon ser festivalen på Haket i Göteborg som ett första steg och säger att det mycket väl kan bli samarbeten på liknande sätt även på andra platser.

– Vi måste börja någonstans. Nu får vi en möjlighet att träffa de ölintresserade och även umgås en del med våra kollegor, säger Engström.

Alla detaljer kring festivalen är inte spikade, men troligt är att den kommer att påminna om den festival som genomfördes på Haket i påskas. 23 september blir det gillets första gemensamma festival och det ser ut som att alla 17 medlemmarna kommer att vara med.

– Nu vill vi börja röra om lite i grytan, det här är ett första steg, säger Ida Engström.

Här är de 17 bryggerier som är medlemmar i Gothenburg Brewers Guild:

Dugges Bryggeri AB

Electric Nurse

Rådanäs Bryggeri

Oceanbryggeriet

Spike Brewery AB

Bearded Rabbit Brewery

Ahlafors Bryggerier AB

Mohawk Brewing Company

BarlindBeer AB

West Coast Bryggeri AB

Göteborgs Nya Bryggeri

Hönöbryggeriet

Sad Robot Brewing

Vega bryggeri AB

Poppels Bryggeri

Odd Island Brewing

Två Feta Grisar