Nyckelroll för Grönqvist i Växjö

Tobias Grönqvist blir en nyckelperson i den stora ölsatsning som görs i Växjö. Grönqvist ska där ansvara för hela uppstarten av bryggeriet.

Beernews har tidigare berättat om Peter Nygrens storsatsning på mälteri och på Wexjö Bryggeri i Småland. Vi har också berättat om att Tobias Grönqvist lämnar sin tjänst som huvudbryggare på Göteborgs Nya Bryggeri.

Nu är det klart att det blir Grönqvist som ska bygga upp det nya bryggeriet.

– Det blir en utmaning att vara med helt från början i uppstarten av ett bryggeri. Det känns spännande och det här är en satsning som jag tror på, säger han om sin nya tjänst.

Hela satsningen på Wexjö Beryggeri har inspirerats av amerikanska Stone, och målet på sikt är att producera en hel del öl.

Grönqvist börjar jobba för Peter Nygren i december och kommer då inledningsvis att jobba med mälteriet Brewmaster Sweden som ska stå klart under hösten. Därefter går han mer och mer över till att jobba med uppstarten av det bryggeri som planeras vara i produktion under 2019.

– Vi är glada att Tobias har valt att ansluta sig till vårt team och jobba med oss. Först för att förändra mälterinäringen i Sverige med sitt kundperspektiv och sin kunskap av maltanalys från bryggerisidan, och sedan med sin erfarenhet från tidigare bryggerier vara med och lägga grunden för det bryggeri som han är tilltänkt bryggmästare till, kommenterar Peter Nygren.

Under den första tiden kommer Grönqvist att återvända en del till Göteborgs Nya Bryggeri för att hjälpa till. Han kommer också inledningsvis att fortsätta med sina åtaganden för den bryggeritekniska utbildningen i Ludvika.

– Det känns som en bra lösning men det kommer att bli väldigt tråkigt att lämna alla här i Göteborg, säger han.