Nya miljoner ska lyfta småländskt mälteri

Peter Nygren hoppas på nya miljoner för att öka produktionen av malt. Foto: Ronny Karlsson.

Satsningen på ett småländskt mälteri tar allt mer fart. Nu hoppas man på 20 nya miljoner in i företaget för att kunna utöka produktionen.

 

Beernews har tidigare berättat om Brewmaster och deras satsning på mälteri i småländska Hovmantorp. Entreprenören Peter Nygren står bakom satsningen, som nu börjar få allt bättre fart.

Mälteriet vill fokusera på mina bryggerier som kunder och har haft svårt att hinna med under delar av året.

– Just nu produceras vi runt en ton malt per dygn, men vi ska få upp det till en helt annan nivå, säger Peter Nygren.

Det krävs då en hel del pengar för att kunna köpa in fler maskiner och även ha fler personer som jobbar med verksamheten. Därför hoppas Nygren att kunna få in 20,4 miljoner kronor via olika investerare.

– Vi har tagit fram ett riktat prospekt som vi skickat ut till intressenter. Det är inte en renodlad crowdfunding utan vi vänder oss mer till investerare, säger han.

Pengarna ska satsa på nya maskiner som ger ökad kapacitet, men också på en del automatiseringar som blir nödvändiga när produktionen ska ökas. Kvaliteten är och ska förbli en nyckelfråga för företaget.

– Vi ökar kvaliteten på vår malt hela tiden, i takt med att vi får in mer data från vår produktion. Bland annat blir vi mer pricksäkra i själva mältningen, menar Nygren.

Efter ett par tuffa vårmånader har efterfrågan kommit tillbaka och han ser inga problem med att satsa i dessa tider.

– Vi märkte av en nedgång i mars och april med sedan har det kommit tillbaka och nu märks det inte av så mycket. Vi har bland annat haft mycket legomältning åt bryggerier som har tillgång till sitt eget korn, säger Nygren.

Under hösten har man skapat en webbshop och verksamheten rullar på bra. med nya pengar att satsa ska man ta nästa kliv och Nygren har goda förhoppningar på att få in de pengar som krävs.