Mälteriet ska öka produktionen rejält

Peter Nygren ska öka produktionen rejält under sommaren. Foto: Ronny Karlsson.

Verksamheten är i gång för Sveriges nyaste mälteri. Med hjälp av bland annat en ny webbutik ska man se till att öka produktionen rejält under året.

Beernews berättade i maj i fjol om satsningen på mälteriet Brewmaster i Hovmantorp utanför Växjö. Peter Nygren driver det hela och verksamheten är i gång.

– Det har tagit lite längre tid än planerat, men vi är i gång och levererar till svenska bryggerier. Vi har full orderstock fram till november, säger Nygren.

Planen är att utöka produktionen ganska rejält de kommande månaderna. Brewmaster är KRAV-certifierat och kommer at fokusera på KRAV-malt.  Cirka 20 ton malt finns på lager och i maj ska det tillverkas 1,5 ton per dygn. Efter sommaren ska den produktionen ligga på fem ton per dygn.

– Då får vi lönsamhet i företaget, och nu ska vi bygga en efterfrågan, säger Nygren.

Planen är att inom kort lansera hemsidan brewmaster.se. Där vill man göra det enkelt för sina kunder.

– Bryggerier kan köpa malt direkt från oss. Som kund kan du göra beställningar för ett speciellt öl och göra hela årsplaneringen på en gång. Sedan får du ett mail en månad före leveransen där ordern blir aktiv och du får bekräfta om du vill genomföra köpet, säger Nygren.

Hembryggare som är nyfikna på malten hänvisas i första hand till återförsäljare, men det kan också tänkas att det går att sälja malten till bryggeriföreningar.

Brewmaster kommer också att tillverka mältningsmaskiner som ska säljas på export, och även verksamheten på hemmaplan ska utvecklas.

– Vi ska bland annat bygga en rök för att kunna producera rökmalt, säger Ngren.