Nya styrelsen ska sätta full fart på gillet

Peter Iwers, Darryl de necker, Pontus Henry och David de Courcy är fyra sjättedelar av den nya styrelsen. Foto: Privat.

Under pandemin har verksamheten varit mindre än normalt. Men nu är Gothenburg Brewers Guild tillbaka med full fart och dessutom har man valt en ny ordförande.

Det är nämligen Darryl de Necker från Beerbliotek som numera är ordförande, eller ålderman som det kallas, och tidigare ordföranden Ola Jonsson, Göteborgs Nys Bryggeri, är kvar i styrelsen
– Vi har inte gjort så mycket som vi hade tänkt under det senaste året, men nu ska det bli en nystart, säger De Necker.
Styrelsen består av sex personer plus två ersättare och vid torsdagens årsmöte beslutades hur den ska se ut det kommande året.
– Det är bra att vi får in lite nya personer i styrelsen och det här är personer som vill driva på, säger den nye åldermannen.
Ett viktigt arbete blir att inventera behoven hos de 34 olika medlemmarna i gillet.
– Jag ska träffa alla bryggeriägare och höra vad de vill få ut av gillet. Det är viktigt att jobba med frågor som vi kan samarbeta kring, säger de Necker.

Han ser också gärna att det samarbetas mer kring en rad olika frågor, och där hoppas han att expertisen ute på de olika bryggerierna ska komma till användning.

– En del är väldigt bra på design, andra kan rättsliga saker. Det är bra att den kunskapen sprids. Men viktigast av allt är att alla lär känna alla i gillet.
Så här ser den nya styrelsen ut:
Ålderman: Darryl de Necker
Skattmästare: Ola Jonsson
Sekretär: Peter Iwers

Bisittare: Pontus Henryz
Bisittare: David de Courcy
Bisittare: Anders Merenius

Ersättare: Mats Wahlström
Ersättare: Olle Nordborg