Nya rekordsiffror för ölförsäljningen

Systembolaget har sålt mer öl än någonsin tidigare under årets första sex månader. Foto: Systembolaget..

Försäljningen av öl på Systembolaget är rekordstor. Under årets första sex månader såldes mer öl ån någonsin, men frågan är ändå om det går att slå förra årets siffror för hela året.

I fjol såldes det drygt 256 miljoner liter öl på Systembolaget. Det var första gången som det såldes över 250 miljoner liter. Till viss del var det den varma sommaren och fotbolls-VM som bidrog till försäljningen.

När årets sex första månader nu har summerats visar det sig att det hittills sålts ännu mer öl. Under första halvåret har det sålts drygt 124 miljoner liter, vilket är en ökning jämfört med i fjol med 0,8 procent.

Men ökningen kommer sig av en bra försäljning under årets tre första månader, under det andra kvartalet såldes det mindre öl än i fjol. En vädermässigt sämre sommar kan säkert bidra till att ölen inte går åt på riktigt samma sätt som i fjol bland svenskarna.

Siffrorna visar också att det är svenskt öl som ökar mest. Under årets sex första månaderna såldes det 98,7 miljoner liter svenskt öl och det var en ökning med 1,6 procent jämfört med samma period i fjol. Under samma period såldes det drygt 25,2 miljoner utländskt öl på Systembolaget och det var en minskning med 2,3 procent.