Nytt regnbågsöl en sommarkyss på flaska

Bildspel

Bild 1 av 2

Populära artisten Mariette har varit med och tagit fram ett regnbågsöl tillsammans med Brygghuset Finn.

 

En sommarkyss på flaska. Så beskrivs det regnbågsöl som Brygghuset Finn tagit fram tillsammans med artisten Mariette. På fredag är det premiär.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Så resonerar Brygghuset Finn och artisten Mariette när de samarbetar och släpper ett regnbågsöl. För varje såld flaska donerar Brygghuset Finn en krona till Regnbågsfondens internationella arbete för HBTQ-personers frihet och rättigheter.

– Vi ser Pride-festivalerna som ett forum där alla får vara sig själva och som en plats där alla ska kunna känna sig trygga, välkomna och inkluderade. HBTQ-rörelsen kämpar sedan länge mot fördomar och diskriminering i stora delar av världen. Vi på Brygghuset Finn vill göra vad vi kan för att bidra och ge styrka och kraft åt rörelsen genom att stödja Regnbågsfonden. Deras viktiga arbete ligger i linje med våra värderingar i företaget, säger Joacim Larsen, VD på Brygghuset Finn.
För Mariette har det varit viktigt att få till rätt typ av öl. Det handlar nu om ett ljust och friskt öl som presenteras.
– Det ska vara som en sommarkyss på flaska. Jag kunde inte vara mer nöjd med de smaker och aromer som tagits fram i detta öl. Dessutom är flaskan jättesnygg. Det blir sommarens svalkande dryck för mig, säger Mariette.
Ölet med namnet Lovebeats har smygpremiär på Sveriges största Gaykryssning ”The Dancing Queen” på Viking Line Cinderella den 7 juni 2019 och officiell lansering i samband med West Pride i Göteborg den 12:e juni. Samtidigt lanseras Lovebeats i Systembolagets beställningssortiment .