Nya kockar ska få fart på Omakas satsning

Jimmie Rundqvist, Jesper Gren, Jacob Davidsson, Ida Nicander, Hedda Spendrup och Olof Molander. Foto: Petter Bäcklund

Bryggpuben Omaka i Stockholm tar in två nya köksmästare och en ny vd i nåt man säger är en storsatsning på verksamheten.

Bryggmästaren Hedda Spendrup startade Omaka i Stockholm för några år sen med mycket fokus på mat och kombinationen mat och öl. Nu när pandemin ser ut att gå mot sitt slut ska det bli förändringar och en nysatsning.

– Vi är otroligt taggade att äntligen få fortsätta vår resa med betydligt större möjligheter än under pandemins restriktioner. Genom nyrekryteringarna är vi nu också redo att ta nästa steg, säger Hedda Spendrup i ett pressmeddelande.

– Menyerna är klara och vi har mängder av ny, kul öl som väntar på att serveras.

Omaka tar in två nya köksansvariga. Jesper Gren, tidigare varit souschef på Aloë, blir ansvarig för luncherna och Jacob Davidsson från Aira för kvällarna.

De båda köksmästarna ska arbeta nära Hedda Spendrup för att tillsammans utforska nya smakkombinationer mellan öl och mat, enligt pressmeddelandet.

Dessutom tar man in Jimmy Rundqvist som ny vd, som närmast kommer från Tennstopet.

Dessförinnan har han jobbat som chefskock och köksmästare på restauranger som Operakällaren, Riche, KB och även jobbat på ett flertal två- och trestjärniga restauranger i Frankrike.