Nya delägare ska bidra till rejäl satsning

Ulrik Jönsson hoppas på ett stort intresse för nyemissionen. Foto: Ronny Karlsson.

Hundra nya delägare. Det är målet när Åhus Bryggeri gör en nyemission. Pengarna ska gå till ett helt nytt bryggeri på en gård.

 

Bryggeriet har tidigare gjort liknande kampanjer och har redan flera hundra delägare. Men grundaren Ulrik Jönsson tror att det finns utrymme till en sådan här satsning till.

– Vi lade ut det här i söndags kväll och det tecknades för 100 000 under det första dygnet, säger han.

Beernews har tidigare berättat om hur Jönsson tagit över en hästgård i Åhus, och det är där som det ska ske en expansion av verksamheten.

Under en månad framöver finns möjlighet att teckna sig för aktier som ger delägarskap och ett engagemang i bryggeriet, men som på sikt förstås också kan ge vinst.

– Vi fick in runt 400 000 kronor senast och jag vill inte sätta för höga mål så vi siktar på något liknande. Men det vore inte fel om det blev mer pengar som kom in den här gången, menar Jönsson.

Satsningen på gården ska kombineras med andra verksamheter där, och målet är att bli ett besöksmål för såväl lokalbefolkningen som turister.

Allt handlar förstås inte om att jaga nya delägare, de som redan investerat kan göra samma sak igen.

– De befintliga ägarna har företrädesrätt, påpekar Jönsson.

Han ser fram emot att börja arbetet på gården, men räknar med att det tar sex månader at få bygglov. Någon gång under nästa år skulle därmed den nya verksamheten kunna vara inledd.

– Vid gården finns ganska stora möjligheter till att anordna festivaler och andra engagemang. Men restaurangen som vi har i dag ska också vara kvar.