Göteborgs Nya gör om i sin organisation

Tobias Grönqvist ska flytta till Småland och lämnar Göteborgs Nya Bryggeri under hösten. Peter Eriksson blir ny ansvarig för produktionen och Linus Pilebrand kommer in som ny bryggare. Foto: Ronny Karlsson.

En bryggare in. En bryggare ut. Och en ny ansvarig för produktionen. Göteborgs Nya Bryggeri stuvar om en del i organisationen.

Göteborgsbryggeriet har haft en hel del framgångar den senaste tiden och har expanderat sitt bryggeri för att klara av efterfrågan från framför allt Systembolaget.

Nu är det klart att det blir en del förändringar i organisationen under hösten. Tobias Grönqvist lämnar nämligen bryggeriet i slutet av november.

– Jag ska flytta ihop med tjejen i Småland och det funkar inte att veckopendla. Jag har trivts väldigt bra här i snart tre år och det var inget lätt beslut, säger han.

In i organisationen kommer istället Linus Pilebrand. Han har precis gjort klart sin bryggarutbildning där han under studietiden varit på Beerbliotek. Nu tar han steget till ett heltidsjobb på Göteborgs Nya Bryggeri.

– Det blir en utmaning att vara på ett nytt ställe. Det känns både lite skrämmande och roligt. Det känns förstås jätteskönt att få ett jobb direkt efter utbildningen, säger Pilebrand.

Utbildningen har skett under fyra terminer via Stiftelsen Hantverk & Utbildning och är väldigt praktiskt inriktad.

Ny ansvarig för processidan av bryggeriet blir Peter Eriksson. Han är i dagsläget bryggare sedan snart tre år men har även ägnat sig åt filtrering och bryggning och tar nu över ansvaret för processidan.

– Jag kommer även att brygga öl i bland, för att avlasta Linus. Vi har en ökad produktionstakt nu, säger Eriksson.

De tre kommer att jobba tillsammans i ett par månader innan Grönqvist slutar, så övergången till de nya rollerna sker successivt.

– Roligt att Tobias hittat kärleken. Det har varit minnesvärt att ha haft Tobias här i uppstarten av bryggeriet. Vi önskar honom all lycka till i framtiden. Nu är vi åtta personer här som kör vidare, säger vd Ola Jonsson.