Ballast Point satsar på surt och fatlagrat

Ballast Point har flera bryggeripubar i trakterna kring San Diego. Nu ska det också byggas ett surölsbryggeri. Foto: Ronny Karlsson.

Ballast Point tar nya steg i sin utveckling. Nu ska det satsas på suröl och fatlagring vid ett nytt bryggeri i San Diego.

Kalifornienbryggeriet Ballast Point har vuxit till ett av de största i staten, och satsningen går förstås vidare efter att att Constellation Brands köpte bryggeriet för stora pengar för något år sedan.

Den senaste satsningen är ett nytt bryggeri i Miramar utanför San Diego, där man ska brygga suröl och ha ett fatlagringsprogram. Det berättar sajten Good Beer Hunting.

Anläggningen kommer att kallas The Trade Street Facility och där placeras ett bryggverk på runt 5000 liter. När allt är i gång räknar man med en årsproduktion på cirka 2,3 miljoner liter suröl.

Lagarna i Kalifornien tillåter varje bryggeri att ha sex olika anläggningar, och där kommer Ballast Point att nå max efter den här satsningen. Tanken är inte att sälja någon öl vid The Trade Street Facility, utan det blir bara en produktionsenhet.

Läs hela artikeln här.

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Ballast Point satsar på surt och fatlagrat[ess_post]

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer

[ajax_load_more seo="true" category="Nyheter" posts_per_page="3" post__not_in="52006"]