Nu ska succéölet släppas i ny version

Firestone Walker släpper en ny version av 805 Beer. Foto: Firestone Walker.

805 Beer är ett av Firestone Walkers bäst säljande öl. Snart kommer ölet i en ny version och om det säljer bra ska det bli fler medlemmar i familjen.

Firestone Walker är ett av Kaliforniens mest kända bryggerier och man har under några år också haft en hel del export till Sverige. 805 Beer är en blonde ale som under många år varit ett av de bäst säljande ölen, och nu ska det konceptet utvecklas.

805 Cerveza släpps i början av augusti i Kalifornien och ölet är bryggt med lime. Under två månader ska man lägga stor kraft på att få ölet sålt och därefter sker en utvärdering. Bland annat ska man titta på hur mycket det nya ölet kannibaliserar på originalölet.

Ölet med lime är en flört med Mexiko och det finns en anledning till det. En stor marknadsundersökning visade att många av de personer som dricker 805 Beer också ofta väljer att köpa importerad öl från Mexiko. Nu är förhoppningen att de ska välja det nya ölet i stället.

Om försäljningen går bra är planen att på sikt utveckla fler öl i 805-serien.

– Det finns ett stort segment att jobba med. Det är en trend i Kalifornien att dricka Mexcian-style lager och det känns trovärdigt för oss i Kalifornien att göra sådan öl, säger David Macon på Firestone Walker.