Nu ska fler få smaka på Pliny The Younger

Russian River kommer I år att locka med Pliny The Younger på båda sina bryggerier. Foto: Ronny Karlsson.

De som är nyfikna på Pliny The Younger får goda nyheter här. I år har det nämligen bryggs dubbelt så mycket av den jämfört med i fjol.

Russian Rivers trippel-IPA Pliny The Younger är ett av de öl som lockar mest ölälskare i Kalifornien. Under ett antal år har det varit riktigt långa köer vid bryggeriet i Santa Rosa norr om San Fransisco. Ölet släpps bara en gång per år.

Men till årets release 1 februari är det mycket som är annorlunda, vilket leder till att betydligt fler ska kunna prova ölet. Numera har nämligen Russian River två bryggerier och ölet kommer att serveras på båda ställena. Dessutom har produktionen mer än fördubblats. Runt 40 000 liter finns det av ölet i år, men trots det räknar Vinnie och Natalie Cilurzo med långa köer och massor med folk vid båda bryggerierna.

– Vi säger varje år att den här gången dyker det nog inte upp någon. Men i år är det lite mer press, det finns stora förväntningar från staden Windsor, säger Natalie Cilurzo till San Fransisco Cronicle.

Staden kommer bland annat att stå för gratis transporter från hotellen i Windsor till det nya bryggeriet. När du väl kommer in, köerna var upp till åtta timmar när det bara fanns ett bryggeri, har du begränsad tid på dig. Du kan stanna i tre timmar och som mest köpa tre glas av Pliny The Younger.

Paret Cilurzo ska göra sitt bästa för att tiden i kön ska bli bra för de många besökarna. Det ska finnas kaffevagnar och tio tält står redo att sättas upp om det blir regn.

I Santa Rosa har releasen av Pliny The Younger bidragit till bra affärer för många fler än bara bryggeriet. Hotellen är fullbokade, restaurangerna går på högvarv och till och med den lokala barberaren vittnar om ett uppsving under de här dagarna.Nu väntar troligen samma utveckling även i Windsor.