Nu satsar bröderna på klart större lokaler

Bildspel

Bild 1 av 4

Karl och Olle Reinklou expanderar nu rejält med sitt bryggeri.

Satsningen började i containrar. Men nu har bröderna Reinklou flyttat sitt bryggeri till mer anpassade lokaler och planen är att brygga betydligt mer öl framöver.

Bröderna Karl och Olle Reinklou driver Reinklou Ranch och trots att de nästan hela tiden har sagt att de inte ska satsa mer, så är det precis vad de gjort.

I Tullus växte man i sina containrar och hade till slut ett bryggverk på 1000 liter där det bryggdes öl. Det bryggverket får nu flytta med när det väntar nya lokaler i Nälden, Krokoms kommun, ett par mil bort.

– Nu flyttar vi från fyra containrar till 350 kvadratmeter och det blir stor skillnad. Nu tar vi i lite så vi har att växa i, säger Karl Reinklou.

Flytten har dragit ut en del på tiden men nu är man redo att möta framtiden. Nysatsningen gjorde att det inte blev speciellt mycket julledigt, men det tycker de båda att det är värt.

– Det finns absolut en efterfrågan på vår öl, vi låg kort hela tiden och hade inget lager och det kändes inte alls bra när det gapade tomt. Nu köper vi nya tankar och ska kunna brygga uppemot 75 000 liter på ett år, säger Reinklou.

Fem olika öl har producerats under året, men med mer utrymme både vad gäller kvadratmeter och liter öl, ska det också bli fler ölsorter.

– Det är ju det som är roligast. Nu brygger vi på tills alla tankarna är fulla, sedan kan även vi ta julledigt, säger Reinklou.

Lokalen hyr man hos Hallströms El, som har hjälpt till väldigt mycket under flytten.

– Vi hyr av dom och don har varit fantastiska. Vi ser verkligen fram emot att satsa mer här, säger Reinklou.