Nu satsar Annelie på godis som görs med öl

Bildspel

Bild 4 av 5

India pale ale I gelégodis fungerar riktigt bra.


 

Nu är det ölgodis för hela slanten som gäller för Annelie Andreasson. Premiären sker på Haket på lördag.

Beernews har tidigare skrivit om Annelie Andreasson och hennes satsning på öl i bakverk när hon drev Sanna Konditori i Göteborg. Bland annat gjorde hon då en IPA-semla som blev mycket uppskattad.

Men sedan en tid tillbaka är konditoriet sålt och nu satsar hon i stället på Gothenburg Beerbaker, företaget där hon tar fram ölgodis.

– Det är riktigt roligt att göra och det är kul att ölsmaken kommer fram så mycket i godiset, säger Andreasson.

Hon jobbar i en lokal i Lerum, där hon de senaste veckorna lagt en hel del tid på sitt godisskapande. Allt för att vara redo inför premiären på Hakets Ölfestival på lördag och sedan även finnas med på En Öl & Whiskymässa.

– Jag börjar med lite festivaler. Jag vet inte hur intresset kommer att vara. Det här blir en testperiod för mig för att se hur många kunder det finns och hur mycket tid det tar för mig att göra godiset, säger hon.

Godiset handlar bland annat om gelegodis med india pale ale, marshmallows med imperial stout och klubbor med humlesmak. Dessutom gör hon godisremmar med suröl.

– Jag känner att jag bryter ny mark, det här har nog ingen gjort tidigare med bara fokus på ölgodis.

Utöver ölgodiset ska Andreasson även satsa på smaksatt drav som snacks. Där finns till exempel drav smaksatt med chili och lakrits som smakar riktigt gott.

– Dravet är kanderat och sedan smaksatt. Jag tycker det blir jättegott och det känns bra att dravet kan komma till användning.

Hn är noga med att kalla sitt godis för vuxengodis. Det är nämligen riktig öl som används och det innebär även at det blir alkohol i godiset.

– Det är gjort för vuxna att äta på till exempel ölprovningar. Men det blir inte mycket alkohol, jag kommer inte att gå över 2,25 procent i något godis.

I planerna framöver finns bland annat godis gjort med rökporter, men först ska de båda eventen klaras av. Där hoppas förstås Annelie Andreasson på ett bra intresse.

– Jag har haft en del ölmänniskor som smakpanel och de har gillat det här. Jag chansar lite och satsar på ett göra det i ett företag och jag hoppas att det ska gå bra, säger hon.