Nu ska Beerium satsa även på Barium

Bildspel

Bild 1 av 4

Erik Höglund och Marcello Milli tror att besökarna ska trivas i de mysiga lokalerna.


 

Barium. Det blir namnet när bryggeriet Beerium satsar på sin egen provsmakningsbar. På lördag är det premiär.

Beerium är bryggeriet i Ale kommun som nu satsar på en smakbar. På lördag är det premiär och man räknar med gott om besökare trots konkurrensen från flera andra stora evenemang i samband med GBG Beer Week.

– Det känns inte som att vi konkurrerar så mycket med Göteborg. Det kommer nog att vara mest intresse från Ale kommun och även norrifrån, säger Marcelo Milli.

Gillar du att dricka öl i en spännande miljö kan det definitivt vara värt att ta sig till Barium. Lokalen och möbleringen är riktigt vackra och påminner inte om något annat tap room.

– Det är grymma lokaler och vi vill göra det trevligt för folk. Vi ska spela vinylskivor och på lördag blir det dessutom livemusik, säger Erik Höglund.

Inledningsvis blir det satsning inomhus men det finns också planer på att bygga en uteservering till sommaren. Planen är att ha öppet en helg i månaden.

– Vi får känna oss fram till en början och hitta formerna längs vägen. Vi kastar oss ut lite grann, säger Höglund.

Det blir förstås Beeriums egna öl som serveras i baren och planen är att ha någon ny öl till varje bartillfälle. Efter att ha väntat på sitt tillstånd i över ett år är det nu äntligen dags för premiär.

– Vi kommer nog även att köra en del slutna sällskap framöver. Det ska bli kul att komma i gång, säger de båda.